Alla inlägg den 15 januari 2012

Av RonjaRövardotter - 15 januari 2012 17:52


Januari är en riktigt tråkig månad. Det känns som att allt liksom stannar upp efter jul och nyår. Alla är trötta, sega och framförallt PANKA! Många har spenderat stora summor under helgerna som varit och nu går ekonomin på sparlåga. Man går och väntar på att ny och fräsch lön (eller annan jämförbar inkomst) ska trilla in på kontot igen. 


Det är rätt folktomt i stadens butiker, restauranger gapar tomma då folk lagar storkok hemma i ett försök att vara ekonomisk med de sista slantarna man har kvar. Att bara gå utanför dörren kostar i princip pengar, därför stannar folk hemma. Januari är också en mörk vintermånad, även om nu ljuset faktiskt har böjat vända till det bättre. Men det ljusnar fortfarande sent och blir mörkt rätt tidigt på eftermiddagen också. 

 


För många som flängt runt under helgerna har energin sinat och nu är det skönt att bara vara hemma och spela spel och uggla framför dumburken (tvn eller datorn, välj själv). 


Januari är när allt är rätt stiltje, liksom innan året har kickat igång på riktigt och vi är på väg in i det nya. 


Jag ser framemot att känna att året kommer igång, när den här tråkiga månaden är över och ljuset tagit ännu ett steg i rätt riktning. 


Jag ser framemot att få månadens avier och göra årets första inbetalningar. Startskottet mot målet!


Väck med dig nu Januari, du är en tråkig jäkel! 


FFF - Full Fart Framåt mot skuldfriheten. 

Ovido - Quiz & Flashcards