Direktlänk till inlägg 2 februari 2013

Det börjar bra.

Av RonjaRövardotter - 2 februari 2013 12:09


Januari gick tillslut över till Februari. Tyckte att det var en förskräckligt lång månad, jag brukar inte tycka att Januari är så seg som alla säger, men den här gången kändes det som att månaden aldrig skulle ta slut. 


Nu när månadsskiftet också varit kan jag konstatera efter att jag betalt alla räkningar och även storhandlat har hela 7000:- kvar på kontot. Det känns som att jag är miljonär!! Det var längesen som jag hade så mycket pengar kvar på kontot efter att jag hade betalat det som skulle betalas. 


Ni kan gissa om det känns underbart!! (det gör det, som fan)


Pengarna får nu helt enkelt ligga och må gott på mitt sparkonto. Bara känslan av att veta att det finns pengar på kontot är helt underbar. När sedan också banklånet är avbetalt kommer det att bli ännu bättre. 


Det har sannerligen börjat bra, nu hoppas jag att det kommer att fortsätta i samma stil. Mitt envetna slit har betalat sig och det känns så ofantligt bra. 



FFF - Full Fart Framåt. 

 
 
Ingen bild

suss

2 februari 2013 15:42

Hej, vad härligt det låter! Önskar stort lycka till framöver!!MVH Suss

RonjaRövardotter

2 februari 2013 15:48

Tack snälla!

Och ja, det är verkligen härligt.
Efter flera år på botten är det skönt att kunna se ytan igen. =)

 
Daniel

Daniel

2 februari 2013 22:34

skall bil spännande att höra lite dina tankar om att förvälta ditt "överflöd" som du nu i stället får. =)

http://blakhouse.blogspot.com

RonjaRövardotter

5 februari 2013 14:35


Haha, "mitt överflöd", ja tänk när jag verkligen kan säga att det är överflöd och inte bara vara en känsla.

Jag kommer iaf inte att kasta mig in nåt sparande med fonder och aktier iaf, jag gillar det traditionella sparande under madrassen typ, kan bero på att jag inte tycker det är särskilt kul med fonder och aktier, men hade man någon som tyckte att det var skoj och kunnig så hade man ju kunnat ta lite hjälp.

 
mildavilda.bloggplatsen.se

mildavilda.bloggplatsen.se

3 februari 2013 20:36

Hej!

Du skriver i din blogg att det sociala livet påverkas av att ha skulder, man kan t ex inte fika med vänner så som man kanske önskat. Har du berättat för dina vänner hur det har stått till med din ekeonomi, eller har du hållt det för dig själv?

Mvh
Mildavilda

http://mildavilda

RonjaRövardotter

5 februari 2013 13:53

Självklart har det sociala livet påverkats, precis som jag har skrivit och du nämner. Och jag har valt att inte berätta för någon utomstående hur min ekonomiska situation sett ut, det fanns liksom ingen anledning till det. Det var nog jobbigt för mig att berätta det för min sambo, för hur man än vrider och vänder på det så är det pinsamt att hamna i en sån här sits ( i alla fall för mig, jag ska inte tala för alla). Så utåt sett har nog allt sett helt normalt ut, jag har kämpat i det tysta kan man säga!

 
Ingen bild

mildavilda.bloggplatsen.se

24 februari 2013 10:56

Hej igen!

Jag kommer att få minst en betalningsanmärkning och undrar vad jag ska tänka på de närmsta tre åren. Jag vet att krediter och lån är uteslutna men jag visste t ex inte att man inte fick hyra hyrbil. Har du några tips på vad jag ska tänka på samt undvika för att slippa hamna i en pinsam situation. Jag tycker att detta är väldigt jobbigt.

RonjaRövardotter

1 mars 2013 11:27

Hej!

När man får och har betalningsanmärkningar så får man faktiskt väldigt svårt att kunna göra vissa saker. Och det är inte roligt. Det är som du säger inte bara nästintill omöjligt att få lån och krediter utan det blir svårt med telefonabonnemang, hyra bostad, hyra bil som du själv skriver, till och med när man söker vissa jobb så kan man inte ha anmärkningar. Under de åren som jag har haft anmärkningar så har jag försökt att undvika de saker jag vet att man kommer att kolla om jag har anmärkningar eller inte. Och det är som sagt i ganska många lägen, så känner man att det skulle kunna bli en pinsam situtation som man gärna vill undvika så kan man fundera innan på om det är så att det just i det läget kommer att krävas att anmärkningar kontrolleras.

Jag tyckte också att det var otroligt jobbigt med anmärkningarna och ville inte heller hamna i pinsamma situationer, en anmärkningar är ju en anmärkning vare sig det gäller 1 krona eller miljontals kronor. Så under tiden du har anmärkningar så försök bara att undvika sånt när anmärkningarna riskerar att komma fram på bordet. Till mobilen kan man ju köpa kontantkort, låna bil kanske man kan göra av någon kompis, och många andra saker går att lösa utan att man behöver dra upp att man har anmärkningar. Man får helt enkelt tänka runt problemet en del.

Det är faktiskt ett hårt "straff" att ha anmärkningar, man blir avskärmad att göra en massa saker och 3 år är ju en förhållandevis lång tid också, man blir lite stämplad som en ekonomisk parasit, (min egen åsikt och känsla) och det är inte särskilt roligt att behöva visa upp det.

 
Ingen bild

Mildavilda

9 mars 2013 13:05

Tack för dina svar! Känns alltid bra att fråga någon som varit med om samma situation själv.

RonjaRövardotter

9 mars 2013 13:12


Varsågod!

Hoppas att det var något som kan vara till hjälp i alla fall.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av RonjaRövardotter - 16 januari 2015 10:29

  Den 30/12-14 var ett av de viktigaste datumen hittills i mitt liv, den dagen blev jag skuldfri!! Jag kan smaka på det ordet om och om igen. Och igen, och igen. Ibland trodde jag aldrig att det skulle komma ett slut, ni vet ibland när målet känns ...

Av RonjaRövardotter - 27 augusti 2014 13:30

  För första gången på länge så har jag faktiskt pengar på mitt sparkonto, och då är det inte bara några hundralappar, som det på sin höjd har varit någon gång tidigare innan jag varit tvungen att plocka ut dem för att kunna överleva. Det är faktis...

Av RonjaRövardotter - 25 juni 2014 15:00

  Inläggen här på bloggen haglar inte in, och förklaringen till min något långa frånvaro är att, det har inte funnits saker att skriva om som rört min fortsatta resa upp ur skuldträsket. Från att ha varit en resa som rusat på i 200 km till en långs...

Av RonjaRövardotter - 23 september 2013 15:43

Sent omsider, tillslut, äntligen, finally!    Skam den som ger sig. Nu har jag lyckats att vinna fighten mot det här bolaget som inte har lyckats sköta sin åtaganden trots att jag har varit i kontakt med dem var och varann månad hela året för att...

Av RonjaRövardotter - 10 augusti 2013 14:45

Det har sannerligen varit en lång paus från bloggandet. Och det var väl egentligen inte meningen att det skulle bli så. Men på den privatekonomiska biten har det varit stiltje så där har inte funnits så mycket att skriva om heller för den delen. Nu h...

Ovido - Quiz & Flashcards