Alla inlägg den 14 februari 2011

Av RonjaRövardotter - 14 februari 2011 12:35


Jag har tidigare skrivit om att jag vill ha kontroll på saker och ting, planerar gärna mycket och ofta. Så för att vara beredd inför deklarationen som komma skall här framöver på vårkanten så kollade jag igenom lite vilka avdrag som man kan göra. Jag har aldrig ändrat något på min deklaration, i år tänkte jag dock göra avdrag på mina resor till jobbet eftersom jag har en bra bit att åka så måste jag både köra bil och ibland ta buss och tåg för att komma fram. Och det har ju således kostat en hel del pengar när jag både betalat för bensin OCH buss/tåg-kort. Har gått igenom alla kortköp som jag gjorde under fjolåret och räknat ihop vad all transport har kostat mig. 


Passade även samtidigt på att räkna ut mycket jag hade betalat på skulderna totalt under 2010. Numera har jag gjort fina tabeller för varje månad så att jag ser hur mycket som jag betalar av eftersom, men så smart var jag inte under fjolåret. Så jag hade ingen exakt koll på hur mycket jag betalat totalt sedan jag började att betala av på skulderna. (ännu ett steg mot att få ännu mera kontroll). Och sedan jag började betala i Juni 2010 så har jag betalat 50.650:-


Och det är sannerligen en dyrköpt läxa, dåliga beslut som jag tog för flera år sedan, dom straffar sig nu. Men för att vara klyschig  så är det ju så att som man bäddar får man ligga. Nu tänker jag dock en gång extra innan jag tar beslut. Och nu kan det bara bli bättre. 


Full fart framåt....

Ovido - Quiz & Flashcards